siker

Pablo első két hete

Azért osztom meg Erzsi munkájának szupergyors és csodálatos eredményét, mert Pablo viselkedése, és a viselkedésének az alapoka gyakori. A gazdi elszántsága, megértése és munkája lenyűgözött, és egyben bizonyította, hogy ha a kiváltó okot megszüntetjük, akkor megszűnik a nem kívánt viselkedés is.

Mit csinált Erzsi, miután eljött hozzám?

Ami, Andi és a kutyasuli

Ami Meghatott Andi története. Nem is tudtam, hogy ennyire félt. Éreztem, beszéltük is többször, hogy van benne tartás, de hogy ilyen mély gyökerei vannak... Ennek fényében még különösebben tisztelem azért, ahogyan végigment az úton! Andi eljutott a bizalomig - méghozzá nem is nulláról, hanem a félelem mínuszából.
Külön örülök, hogy általa előtérbe került egy olyan lehetőség, amit eddig csak ritkán volt alkalmam ajánlani másoknak: ha megismered a kutyák világát, a gondolkodásukat, az érzéseiket, akkor elmúlik a félelmed.

Türelem bizalmat terem

SimonaKét éve kerestem meg Önt az idős mentett kutyánk viselkedésével kapcsolatban, akkor Ön akkor azt javasolta intuíciója alapján, hogy legyek nagyon elfogadó vele, adjam meg, amire szüksége van, de ne várjak el tőle semmit, mert lehet, hogy nem fog tudni már változni.

Kb. másfél év után megtört a jég, mostanra pedig én jelentem a számára a biztonságot, még a simogatásokba is bele tud lazulni, és igényli az alapos dögönyözést. Folyton figyel, a nyomomban van, és az orvosnál is meg tudom nyugtatni.

Panna levizsgázott sárga kendőre

A Szópóráz kutyasuliban nincs előre meghirdetett vizsgaidőpont, amikor ideges gazdák és feszült kutyák toporognak a sorukra várva. Nálunk a vizsga is élvezetes: elmentünk, sétáltunk egy nagyot.

Íme Panna és János vizsgája. Nagyon keveset vágtam rajta, benne hagytam a hibázásokat, küzdelmeket is: nem titok, nehéz feladatokat teljesítettek.

Már én is feladtam

RexiAni gyakori problémával keresett meg: a kutya felugrál, mit lehet tenni? Amikor megérkeztem, azért megdöbbentem: egy hatalmas fiatal németjuhász ugrált egy picike asszonyra, aki enélkül is alig állt a lábán. Nem volt Rexiben agresszió, csak hatalmas életerő, lelkesedés, szeretet. Mindent elsöprő. Ani csak a kerítésbe kapaszkodva tudott talpon maradni.

Öcsi családtaggá vált

Öcsi

Julit 2009 óta ismerjük üzleti vonalról, és amikor kutyát szerettünk volna a családunkba, kézenfekvő volt őt megkérdeznünk, hiszen ismertük a kutyák iránti elragadottságát.

A párommal sokat beszélgettünk róla, milyen kutyát szeretnénk; először kölyökkutyát akartunk tenyésztőtől, de miután utána olvastunk, megijedtünk az esetlegesen felmerülő betegségektől a túltenyésztés miatt. Aztán szóba került az örökbe fogadás, de féltünk a kutya természete miatt, hiszen nem tudhattuk, mennyire sérül egy kutya attól, hogy előzőleg honnan jött és hogyan bántak vele. Mivel van egy hároméves lányunk, az elsődleges szempont az volt, hogy a kutya ne legyen agresszív, szeresse a gyerekeket, könnyen tanítható legyen, és jöjjön ki a cicánkkal. Így Julitól kértünk tanácsot, aki szívesen segített nekünk, és szorgalmazta az örökbe fogadást.

Oldalak

Feliratkozás RSS - siker csatornájára