Juli blogja

Türelem bizalmat terem

SimonaKét éve kerestem meg Önt az idős mentett kutyánk viselkedésével kapcsolatban, akkor Ön akkor azt javasolta intuíciója alapján, hogy legyek nagyon elfogadó vele, adjam meg, amire szüksége van, de ne várjak el tőle semmit, mert lehet, hogy nem fog tudni már változni.

Kb. másfél év után megtört a jég, mostanra pedig én jelentem a számára a biztonságot, még a simogatásokba is bele tud lazulni, és igényli az alapos dögönyözést. Folyton figyel, a nyomomban van, és az orvosnál is meg tudom nyugtatni.

Már én is feladtam

Ani gyakori problémával keresett meg: a kutya felugrál, mit lehet tenni? Amikor megérkeztem, azért megdöbbentem: egy hatalmas fiatal németjuhász ugrált egy picike asszonyra, aki enélkül is alig állt a lábán. Nem volt Rexiben agresszió, csak hatalmas életerő, lelkesedés, szeretet. Mindent elsöprő. Ani csak a kerítésbe kapaszkodva tudott talpon maradni.

Öcsi családtaggá vált

Öcsi

Julit 2009 óta ismerjük üzleti vonalról, és amikor kutyát szerettünk volna a családunkba, kézenfekvő volt őt megkérdeznünk, hiszen ismertük a kutyák iránti elragadottságát.

A párommal sokat beszélgettünk róla, milyen kutyát szeretnénk; először kölyökkutyát akartunk tenyésztőtől, de miután utána olvastunk, megijedtünk az esetlegesen felmerülő betegségektől a túltenyésztés miatt. Aztán szóba került az örökbe fogadás, de féltünk a kutya természete miatt, hiszen nem tudhattuk, mennyire sérül egy kutya attól, hogy előzőleg honnan jött és hogyan bántak vele. Mivel van egy hároméves lányunk, az elsődleges szempont az volt, hogy a kutya ne legyen agresszív, szeresse a gyerekeket, könnyen tanítható legyen, és jöjjön ki a cicánkkal. Így Julitól kértünk tanácsot, aki szívesen segített nekünk, és szorgalmazta az örökbe fogadást.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Juli blogja csatornájára