kutyaválasztás

Ingyen segítek

Tudod kezelni a nyers vadászösztönt? Mihez kezdesz az erős védőösztönnel? Elszomorodsz, ha a kutyád szeretettel fogadja a betörőt? Van napi 2-3 órád a kutyádra?

Azt tapasztalom, hogy rengeteg kudarc és szomorúság oka, hogy a kutya természete nem illik a gazdi, a család életviteléhez, temperamentumához. Hiszem, hogy nincs jó és rossz kutya, van viszont jó és kevésbé jó választás.

Öcsi családtaggá vált

Öcsi

Julit 2009 óta ismerjük üzleti vonalról, és amikor kutyát szerettünk volna a családunkba, kézenfekvő volt őt megkérdeznünk, hiszen ismertük a kutyák iránti elragadottságát.

A párommal sokat beszélgettünk róla, milyen kutyát szeretnénk; először kölyökkutyát akartunk tenyésztőtől, de miután utána olvastunk, megijedtünk az esetlegesen felmerülő betegségektől a túltenyésztés miatt. Aztán szóba került az örökbe fogadás, de féltünk a kutya természete miatt, hiszen nem tudhattuk, mennyire sérül egy kutya attól, hogy előzőleg honnan jött és hogyan bántak vele. Mivel van egy hároméves lányunk, az elsődleges szempont az volt, hogy a kutya ne legyen agresszív, szeresse a gyerekeket, könnyen tanítható legyen, és jöjjön ki a cicánkkal. Így Julitól kértünk tanácsot, aki szívesen segített nekünk, és szorgalmazta az örökbe fogadást.

Feliratkozás RSS - kutyaválasztás csatornájára