kutyaiskola

Pablo első két hete

Azért osztom meg Erzsi munkájának szupergyors és csodálatos eredményét, mert Pablo viselkedése, és a viselkedésének az alapoka gyakori. A gazdi elszántsága, megértése és munkája lenyűgözött, és egyben bizonyította, hogy ha a kiváltó okot megszüntetjük, akkor megszűnik a nem kívánt viselkedés is.

Mit csinált Erzsi, miután eljött hozzám?

Ami, Andi és a kutyasuli

Ami Meghatott Andi története. Nem is tudtam, hogy ennyire félt. Éreztem, beszéltük is többször, hogy van benne tartás, de hogy ilyen mély gyökerei vannak... Ennek fényében még különösebben tisztelem azért, ahogyan végigment az úton! Andi eljutott a bizalomig - méghozzá nem is nulláról, hanem a félelem mínuszából.
Külön örülök, hogy általa előtérbe került egy olyan lehetőség, amit eddig csak ritkán volt alkalmam ajánlani másoknak: ha megismered a kutyák világát, a gondolkodásukat, az érzéseiket, akkor elmúlik a félelmed.

Panna levizsgázott sárga kendőre

A Szópóráz kutyasuliban nincs előre meghirdetett vizsgaidőpont, amikor ideges gazdák és feszült kutyák toporognak a sorukra várva. Nálunk a vizsga is élvezetes: elmentünk, sétáltunk egy nagyot.

Íme Panna és János vizsgája. Nagyon keveset vágtam rajta, benne hagytam a hibázásokat, küzdelmeket is: nem titok, nehéz feladatokat teljesítettek.

Feliratkozás RSS - kutyaiskola csatornájára