falkavezér

Pablo első két hete

Azért osztom meg Erzsi munkájának szupergyors és csodálatos eredményét, mert Pablo viselkedése, és a viselkedésének az alapoka gyakori. A gazdi elszántsága, megértése és munkája lenyűgözött, és egyben bizonyította, hogy ha a kiváltó okot megszüntetjük, akkor megszűnik a nem kívánt viselkedés is.

Mit csinált Erzsi, miután eljött hozzám?

Etetés

Több kutya is nyugodtan tud enni egymás mellett. Nincs vasfegyelem, de senki nem ehet addig, amíg engedélyt nem adok („tessék”), és aki végzett, nem keresgélhet a többiek tálja körül, hiszen én osztom el a táplálékot. Aki befejezte, szépen bemegy a helyére.

Segítek, hogy nálad is ilyen békés legyen az etetés.

Türelem bizalmat terem

SimonaKét éve kerestem meg Önt az idős mentett kutyánk viselkedésével kapcsolatban, akkor Ön akkor azt javasolta intuíciója alapján, hogy legyek nagyon elfogadó vele, adjam meg, amire szüksége van, de ne várjak el tőle semmit, mert lehet, hogy nem fog tudni már változni.

Kb. másfél év után megtört a jég, mostanra pedig én jelentem a számára a biztonságot, még a simogatásokba is bele tud lazulni, és igényli az alapos dögönyözést. Folyton figyel, a nyomomban van, és az orvosnál is meg tudom nyugtatni.

Az első, élvezetes pórázon sétánk

Drazsé Drazsé egy 2 éves, tanyasi, jelenleg is terelő munkát végző ősöktől származó gyönyörűszép krémszínű pumi. A szocializációját elrontottuk, nem vittük elég gyakran kutya és ember társaságba, ezért rendkívül bizalmatlan. Támad emberre és állatra is. No nem „torokra” megy, de egy nadrágszár cibálás és cipősarok harapás már előfordult.
Feliratkozás RSS - falkavezér csatornájára