Hogyan zajlik egy foglalkozás a kutyasuliban?

A kutyasuli azért jó, mert együtt lehettek más kutyákkal és gazdákkal – a kutyád szocializálódik, megtanul más kutyákkal viselkedni, te meg jókat beszélgethetsz olyanokkal, akik ugyanazt szeretik, amit te.
Közben – nem utolsó sorban – megtanuljátok, hogy minden helyzetben rád figyeljen, semmi érdekes dolog ne tudja elvonni a figyelmét. Ez nagyon fontos! Sokan azt hiszik, hogy ha a kutya a kertben jól viselkedik, azonnal jön a hívó szóra, akkor kész, mindent tud. Pedig kilépve a kertkapun, minden „megváltozik”: rengeteg érdekes szag, hang, történés vonja el a kutya figyelmét, és hirtelen a gazdi szava háttérbe szorul.
A kutyaiskolában megtanulod, hogyan vond magadra a kutyád figyelmét akkor is, amikor nagyon érdekes dolgok történnek körülötte, amikor más kutyákkal lehetne játszani – sőt, a haladókkal kimegyünk a kutyasulin kívülre is sétálni, hogy nagy térben, ismeretlen helyeken is biztosan megtanuld irányítani a kutyádat. Ez a szabadság záloga: aki ezt tudja, az nyugodtan leveheti a fizikai pórázt, mert a szópóráz segítségével bármikor magára tudja vonni a kutyája figyelmét, be tudja hívni, meg tudja óvni veszélyes helyzetektől.
A Szópóráz kutyasuliban a körbe-körbe menetelés helyett mindenkivel foglalkozom egyénileg is, mindenki a saját szintjén dolgozik. Az elméleti „beszédeim” alatt a kutyák nagyokat játszanak, mi meg figyeljük őket, tanulunk kutyául, és élvezzük az örömüket. Aztán megint dolgozunk egy kicsit... míg ki nem dől az egész társaság

Munka előtt

A nehezen motiválható kutyáknak munka előtt ne adj enni már este sem! Ne félj, nem hal éhen, viszont buzgón és lelkesen fog figyelni. Őseit is az éhség sarkallta vadászatra.
Közvetlenül a foglalkozás előtt gondoskodj róla, hogy nyugodtan pisilhessen, kakilhasson. Mindig szedd össze a kakit, a fűből is! Ugye te sem szeretsz belelépni? A kutyasuliban ki tudod majd dobni a zacskót. Kérlek, köss rá egy csomót, így nem bűzölög annyira.

Megérkezünk

Lesz majd lehetőségük a kutyáknak egymással is játszani, addig azonban kérlek, pórázon vezesd, amíg el nem kezdjük a közös munkát!