Hogyan zajlik egy foglalkozás a kutyasuliban?

A kutyasuli azért jó, mert együtt lehettek más kutyákkal és gazdákkal – a kutyád szocializálódik, megtanul más kutyákkal viselkedni, te meg jókat beszélgethetsz olyanokkal, akik ugyanazt szeretik, amit te.
Közben – nem utolsó sorban – megtanuljátok, hogy minden helyzetben rád figyeljen, semmi érdekes dolog ne tudja elvonni a figyelmét. Ez nagyon fontos! Sokan azt hiszik, hogy ha a kutya a kertben jól viselkedik, azonnal jön a hívó szóra, akkor kész, mindent tud. Pedig kilépve a kertkapun, minden „megváltozik”: rengeteg érdekes szag, hang, történés vonja el a kutya figyelmét, és hirtelen a gazdi szava háttérbe szorul.
A kutyaiskolában megtanulod, hogyan vond magadra a kutyád figyelmét akkor is, amikor nagyon érdekes dolgok történnek körülötte, amikor más kutyákkal lehetne játszani – sőt, a haladókkal kimegyünk a kutyasulin kívülre is sétálni, hogy nagy térben, ismeretlen helyeken is biztosan megtanuld irányítani a kutyádat. Ez a szabadság záloga: aki ezt tudja, az nyugodtan leveheti a fizikai pórázt, mert a szópóráz segítségével bármikor magára tudja vonni a kutyája figyelmét, be tudja hívni, meg tudja óvni veszélyes helyzetektől.
A Szópóráz kutyasuliban a körbe-körbe menetelés helyett mindenkivel foglalkozom egyénileg is, mindenki a saját szintjén dolgozik. Az elméleti „beszédeim” alatt a kutyák nagyokat játszanak, mi meg figyeljük őket, tanulunk kutyául, és élvezzük az örömüket. Aztán megint dolgozunk egy kicsit... míg ki nem dől az egész társaság

Várlak szeretettel Nagykáta és Jászberény vonzáskörzetéből!

Munka előtt

A nehezen motiválható kutyáknak munka előtt ne adj enni már este sem! Ne félj, nem hal éhen, viszont buzgón és lelkesen fog figyelni. Őseit is az éhség sarkallta vadászatra.
Közvetlenül a foglalkozás előtt gondoskodj róla, hogy nyugodtan pisilhessen, kakilhasson. Mindig szedd össze a kakit, a fűből is! Ugye te sem szeretsz belelépni? A kutyasuliban ki tudod majd dobni a zacskót. Kérlek, köss rá egy csomót, így nem bűzölög annyira.

Megérkezünk

Lesz majd lehetőségük a kutyáknak egymással is játszani, addig azonban kérlek, pórázon vezesd, amíg el nem kezdjük a közös munkát!