Öcsi családtaggá vált

Öcsi

Julit 2009 óta ismerjük üzleti vonalról, és amikor kutyát szerettünk volna a családunkba, kézenfekvő volt őt megkérdeznünk, hiszen ismertük a kutyák iránti elragadottságát.

A párommal sokat beszélgettünk róla, milyen kutyát szeretnénk; először kölyökkutyát akartunk tenyésztőtől, de miután utána olvastunk, megijedtünk az esetlegesen felmerülő betegségektől a túltenyésztés miatt. Aztán szóba került az örökbe fogadás, de féltünk a kutya természete miatt, hiszen nem tudhattuk, mennyire sérül egy kutya attól, hogy előzőleg honnan jött és hogyan bántak vele. Mivel van egy hároméves lányunk, az elsődleges szempont az volt, hogy a kutya ne legyen agresszív, szeresse a gyerekeket, könnyen tanítható legyen, és jöjjön ki a cicánkkal. Így Julitól kértünk tanácsot, aki szívesen segített nekünk, és szorgalmazta az örökbe fogadást.

Megnyugtatott minket, hogy a menhelyen élő kutyákat megvizsgálják fizikai és pszichés szempontból is, és felajánlotta, hogy ha szimpatikus nekünk egy kutya, szívesen eljön velünk a menhelyre, és megnézi, nekünk való-e! Így nagyobb biztonsággal mertünk elindulni az örökbe fogadás terén, hiszen nincs nagy tapasztalatunk a kutyákkal.

Nézelődtünk az interneten, és kiválasztottunk két kutyát, majd beszéltünk az ideiglenes örökbe fogadókkal a kutyák természetéről, majd egyeztetés után elmentünk a spániel mentőkhöz egy találkára. Öcsivel „szerelem volt első látásra”, ránk ugrott és el sem akart engedni, csak hogy simogassuk, a kislányunkat is megnyalogatta, és együtt sétálgattak.

A másik találkozóra már Julival mentünk. Juli „letesztelte” Öcsit, várakozáson felül teljesített, aminek nagyon örültünk, így 2 hét múlva el is hozták hozzánk, és az óta is sok örömet okoz nekünk. Nagyon szeret labdázni, sétálni, kirándulni, hemperegni a fűben, és Juli útmutatásának köszönhetően kevesebb, mint 2 hét alatt összebarátkozott Marci cicánkkal, nagyon szeretnek együtt játszani és aludni is.

Persze akadtak különböző nehézségek a rágcsálás, ásás, sétálás területén, de Juli tanácsait követve dolgozunk a problémákon.

Jó döntés Julival együttműködni és megfogadni a tanácsait, hiszen sok-sok év aktív kutyázás tette őt profivá a területén. Hálásak vagyunk a sok segítségért, hiszen Öcsi nem csak a kutyánk lett, hanem igazi családtaggá vált.

Debreceni Tamás, Hatvan

Te mit gondolsz?