Ingyen segítek

Tudod kezelni a nyers vadászösztönt? Mihez kezdesz az erős védőösztönnel? Elszomorodsz, ha a kutyád szeretettel fogadja a betörőt? Van napi 2-3 órád a kutyádra?

Azt tapasztalom, hogy rengeteg kudarc és szomorúság oka, hogy a kutya természete nem illik a gazdi, a család életviteléhez, temperamentumához. Hiszem, hogy nincs jó és rossz kutya, van viszont jó és kevésbé jó választás.

Mielőtt kutyát veszel magadhoz, kérd szakember segítségét! Mi, akik sok kutyát ismerünk, sok problémát és megoldást láttunk, tudunk segíteni abban, milyen kutya illik hozzád! Ne vedd meg az első cuki szőrgombócot a piacon! Ne fogadd el az ajándékba kínált édes kis pofát! Ne higgy a rábeszélésnek!

Én ezennel felajánlom, hogy
ingyen segítek neked a kutyaválasztásban.

Hogyan segítek a kutyaválasztásban?

  • Kikérdezlek a szokásaidról.
  • Elmondod, mit vársz a kutyától, hogyan képzeled a közös életeteket.
  • Megbeszéljük, mit tudsz adni neki, mennyi időt akarsz vele tölteni, mennyi energiád lesz rá a következő 10-15 évben. Igen! Egy kutya 10-15 évig él, ennyi ideig lesz a társad, ennyi ideig lesz kiszolgáltatva neked, ennyi ideig számít majd rád.

Ezeket beszéltük át Tamással is, mielőtt Öcsit befogadták.

Nem vagyunk egyformák (szerencsére!) – miért is gondoljuk, hogy egyforma kutya való mindenkinek?

Bundást egy nyugdíjas házaspár fogadta be. Csodálatos dolgot tettek – de nehezen boldogulnak az örökmozgó, pörgős kiskutyával.

Rexi félholtan tántorgott mostani gazdáinak kapujába. Ahogy Ani mesélte első beszélgetésünkkor: „rettenetesen le volt gyengülve, rendbehoztuk, és most már nagyonis erős”.

Ezek a csodálatos emberek pénzt, időt és energiát nem kímélve tanulnak, gyakorolnak a kutyájukkal – ha már ilyen aktív kutya kért bebocsátást hozzájuk. Sajnos azonban sok kutya végzi az utcán vagy menhelyen, aki pedig nem rossz, csak más, mint amire vágyott, aki végül kitette.

És a másik véglet: az agility pályán vánszorgó kutya, akin látszik, hogy legszívesebben heverészne egész nap, de a gazdája sportos, lendületes, megy hát utána, az ő kedvéért még az agility pályára is.

Találd meg álmaid kutyáját, aki külsőre és belsőre is legjobban illik hozzád!