Döbbenetes felfedezés

Néha kételkedem, vajon tudják-e a kutyáim, melyik az ő nevük: bármelyiket hívom, mind jön

(Naná, nehogy már csak az kapjon jutit, akinek a nevét mondtam!)

A kutyák a kertben hevertek, én a teraszon dolgoztam, amikor felnéztem, és nem láttam Lepkét. A fenébe! – gondoltam – már megint átment a szomszédba. Hívni kezdtem, de semmi sem mozdult... csak Koala nézett a tornác felé... ott feküdt Lepke. Koala tudta, hogy a Lepke szó Lepke neve!

Hozzászólások

gyoritimi (nem ellenőrzött)

Volt szerencsém nekem is megtapasztalni, hogy bizony tudják egymás nevét. De azt is észrevettem, hogy főleg azok a kutyák jeleznek, akik a másikhoz leginkább kötődnek. Nálunk 4 kutya van, 2 pincsi keverék - mama és gyereke - , egy erdélyi kopó és egy kis termetű turmix. A két pincsi között, és külön a kopó és turmix között szorosabb a kötelék. Náluk működik erősebben, ha valamelyik nem jön a hívószóra, akkor a barát jelez, bár az is nyilvánvalóvá vált már, hogy a négyen tudják kinek-mi a neve. :-)
És még egy érdekesség: Jenna mama és Csipetke - a két pincsi - noha már 8, ill. 3 évesek, még mindig nagyon kötődnek. A mama meglehetősen hisztis egy portéka, időnként nekirohan Zeusznak, a kopónak, aki úgy 10x nagyobb nála. Hisztizés közben rikácsol, mint egy eszement papagáj, ilyenkor aztán Csipetke rohan anyja segítségére, még akkor is, ha egyébként a kert másik végéből kell odaszáguldani, nehogy már bántani merje valaki az ő anyukáját. :-D És ugyanez fordítva is működik, ha Csipetke méltatlankodik iszonyatos rikácsoló hangon, akkor Jenna repül, hogy rendet tegyen a gyerek körül. :-D

Te mit gondolsz?