Szalma

szalma A kutyaházakba télen szalmát szoktunk rakni, mert jól elvezeti a nedvességet, hőszigetel, és a kutyák nem tudják kicibálni, mint a rongyot, takarót. Amit kihordanak a szőrükön, az meg szépen elbomlik, még hasznos is, ha sár van.

Minden évben egy rémálom kisbálás szalmát találni, de tavaly csak a legutolsó pillanatban jutottam hozzá. Így aztán nagyon megörültem, amikor tegnap az út mellett megláttam. Olcsó is volt, éppen nem is volt a kocsimban kutya, gyorsan vettem két bálával. De csak az egyik fért a csomagtartóba (amit kibéleltem linópadlóval a kutyáknak), a másikat a hátsó ülésre tettem. SOHA ne tegyél szalmát az ülésre! A menetszél folyamatosan keringette körülöttem a szálakat, mindenem szalmás lett – még szerencse, hogy nem „úri” helyre mentem! Este csüggedten csuktam rá az ajtót a szó szerint ólszerű kocsimra.

Ma 2 órán keresztül takarítottam, közben eldugult a porszívó, szalmás lett a kocsi környéke – és kiderült, hogy tavaly nagy örömömben szintén kettőt szereztem be, így minden szalmatároló helyünk teli van. SOHA ne dobd ki a kutyakajás zsákot, ha ilyen feledékeny vagy, mint én!

Rossz hír #1:
Elment vele a fél délutánom.

Rossz hír #2:
Még mindig van néhány szál szalma az autóban.

Jó hír #1:
Szép rendes és tiszta lett a kocsim (ritkán ilyen).

Jó hír #2:
Kitaláltam egy fogyókúra receptet: végy néhány tábla csokit, olvaszd meg a kocsiban, kend szét, majd takarítsd ki! Pár napja még szerettem a szalma illatát...

Hozzászólások

Te mit gondolsz?