Blogok

Döbbenetes felfedezés

21 aug 2016 1 hozzászólás

by Juli

Néha kételkedem, vajon tudják-e a kutyáim, melyik az ő nevük: bármelyiket hívom, mind jön

Panna levizsgázott sárga kendőre

14 nov 2013 Még nincs hozzászólás

by Juli

A Szópóráz kutyasuliban nincs előre meghirdetett vizsgaidőpont, amikor ideges gazdák és feszült kutyák toporognak a sorukra várva. Nálunk a vizsga is élvezetes: elmentünk, sétáltunk egy nagyot. Nézd meg a videót!

Póráz a Szópóráz suliban?

3 okt 2013 2 hozzászólás

by Juli

Vasárnap pórázon vezetést gyakoroltunk Pannával és Sütivel. Mindkét kutya fél éves elmúlt, dobermann és cane corso, már jó súlyban és jó erőben vannak. Még el lehetne őket vontatni erővel, de már nem sokáig. Legfőbb ideje megszokniuk, hogy ne húzzanak.

Már én is feladtam

31 aug 2012 7 hozzászólás

by Juli

Ani gyakori problémával keresett meg: a kutya felugrál, mit lehet tenni? Amikor megérkeztem, azért megdöbbentem: egy hatalmas fiatal németjuhász ugrált egy picike asszonyra, aki enélkül is alig állt a lábán. Nem volt Rexiben agresszió, csak hatalmas életerő, lelkesedés, szeretet. Mindent elsöprő. Ani csak a kerítésbe kapaszkodva tudott talpon maradni.

Esszencia

30 már 2012 1 hozzászólás

by Juli

Két mondatban.

Hatályos az ebadóról szóló törvény

4 feb 2012 2 hozzászólás

by Juli

Magasabb lesz az ebadó összege a javasoltnál, de a teljes összegét az állatokra kell fordítani. Ivartalanított és örökbefogadott kutyák után nem kell fizetni. A hivatalos nyilvántartást nem az Állatorvosi Kamara vezeti.

Az én kis „munkakutyám”

18 aug 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Csóka Károlyné Márti néni a fiam zongoratanára volt. Alig merem közzétenni, amit rólam írt...

Öcsi családtaggá vált

18 aug 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Öcsi Julit 2009 óta ismerjük üzleti vonalról, és amikor kutyát szerettünk volna a családunkba, kézenfekvő volt őt megkérdeznünk, hiszen ismertük a kutyák iránti elragadottságát.

A párommal sokat beszélgettünk róla, milyen kutyát szeretnénk; először kölyökkutyát akartunk tenyésztőtől, de miután utána olvastunk, megijedtünk az esetlegesen felmerülő betegségektől a túltenyésztés miatt. Aztán szóba került az örökbe fogadás, de féltünk a kutya természete miatt, hiszen nem tudhattuk, mennyire sérül egy kutya attól, hogy előzőleg honnan jött és hogyan bántak vele. Mivel van egy hároméves lányunk, az elsődleges szempont az volt, hogy a kutya ne legyen agresszív, szeresse a gyerekeket, könnyen tanítható legyen, és jöjjön ki a cicánkkal. Így Julitól kértünk tanácsot, aki szívesen segített nekünk, és szorgalmazta az örökbe fogadást.

Az első, élvezetes pórázon sétánk

18 aug 2011 2 hozzászólás

by Juli

Drazsé Drazsé egy 2 éves, tanyasi, jelenleg is terelő munkát végző ősöktől származó gyönyörűszép krémszínű pumi. A szocializációját elrontottuk, nem vittük elég gyakran kutya és ember társaságba, ezért rendkívül bizalmatlan. Támad emberre és állatra is. No nem „torokra” megy, de egy nadrágszár cibálás és cipősarok harapás már előfordult.

Szalma

11 aug 2011 1 hozzászólás

by Juli

szalma Minden évben egy rémálom kisbálás szalmát találni, így aztán nagyon megörültem, amikor tegnap az út mellett megláttam. Gyorsan vettem két bálával. De csak az egyik fért a csomagtartóba, a másikat a hátsó ülésre tettem. SOHA ne tegyél szalmát az ülésre!