vélemény

Aranyszabályok

18 már 2012 2 hozzászólás

by Juli

A kutyakiképzés olyan, mint a szex: mindent szabad, amit mindketten élveztek. Mégis vannak – mint minden szakmában – a kutyakiképzésben is aranyszabályok, amikre hivatkozni szoktak, amiket úgy érzünk, mindig be kell tartanunk. Ars poetica a kutyakiképzésben.

Hatályos az ebadóról szóló törvény

4 feb 2012 2 hozzászólás

by Juli

Magasabb lesz az ebadó összege a javasoltnál, de a teljes összegét az állatokra kell fordítani. Ivartalanított és örökbefogadott kutyák után nem kell fizetni. A hivatalos nyilvántartást nem az Állatorvosi Kamara vezeti.

Bizalom és önbizalom

14 nov 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Hatalmat akarsz a kutyád fölött, vagy a bizalmát akarod? Totalitárius hatalom vagy kölcsönös bizalom? Félelem vagy szabadság?

Kölyökkutyát kutyaiskolába?

14 okt 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Sokan kérdezik, mikortól lehet, kell egy kutyát nevelni, mikor jöjjenek először kutyaiskolába.

Sok helyen van már kutyaovi a legfiatalabbaknak. Én is azt javaslom, minél előbb, annál jobb!

Plasztikai műtétek, veszélyes kutyák

20 jún 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Már kétszer is írtam az ebadóról, most – ígéretemhez híven – az előterjesztés további két, kutyákra vonatkozó részéből idézek:

  • Kutyák küllemének megváltoztatása érdekében végrehajtott sebészeti beavatkozások
  • Veszélyes kutyák

Próbálkozni jó!

4 jún 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Koala_figyel Hogyan hat a büntetés? Ken Robinson – kreativitás szakértő – szerint a jelenlegi oktatás megöli a kreativitást azzal, hogy bünteti a hibázást.
Hallgasd meg őt magát!

Ebadó – röviden

2 jún 2011 6 hozzászólás

by Juli

Egy „picit” hosszúra sikerült az előző bejegyzésem… A téma viszont mindannyiunkat érint – azokat is, akiknek nincs idejük vagy kedvük hosszú elemzéseket olvasni. Így hát elhatároztam, hogy összefoglalom – most már tényleg – röviden.

Bevezetik az ebadót – és még örülök is neki?!

29 Május 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

2011. május 23-án tette közzé a Kormány honlapján az állatvédelmi törvény (1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről) módosítására előterjesztett javaslatot.

Kíváncsi vagy rá, de nincs időd végigolvasni?

Lakásban vagy kertben?

11 Május 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Régi vita, hol jobb egy kutya élete: lakásban vagy kertben? A legtöbb ember nem dönthet: vagy lakása van, vagy kertes háza. Így aztán, ha kutyát akar, oda veszi maga mellé, ahol lakik. Írásom azoknak szól, akik még bizonytalanok, illetve akik dönthetnek: beengedik-e a házba a kertből a kutyát.

Ez a kutya nem jó semmire!

10 Május 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Egy apportos, jó idegzetű, figyelmes kutyával sok és nyilvánvaló sikerélményed lesz, ha dolgozol vele: versenyeken, vizsgákon jól szerepeltek. Ha nem sikerül...