kutyaválasztás

Ingyen segítek

 

Tudod kezelni a nyers vadászösztönt? Mihez kezdesz az erős védőösztönnel? Elszomorodsz, ha a kutyád szeretettel fogadja a betörőt? Van napi 2-3 órád a kutyádra?

Azt tapasztalom, hogy rengeteg kudarc és szomorúság oka, hogy a kutya természete nem illik a gazdi, a család életviteléhez, temperamentumához. Hiszem, hogy nincs jó és rossz kutya, van viszont jó és kevésbé jó választás.

Öcsi családtaggá vált

18 aug 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Öcsi Julit 2009 óta ismerjük üzleti vonalról, és amikor kutyát szerettünk volna a családunkba, kézenfekvő volt őt megkérdeznünk, hiszen ismertük a kutyák iránti elragadottságát.

A párommal sokat beszélgettünk róla, milyen kutyát szeretnénk; először kölyökkutyát akartunk tenyésztőtől, de miután utána olvastunk, megijedtünk az esetlegesen felmerülő betegségektől a túltenyésztés miatt. Aztán szóba került az örökbe fogadás, de féltünk a kutya természete miatt, hiszen nem tudhattuk, mennyire sérül egy kutya attól, hogy előzőleg honnan jött és hogyan bántak vele. Mivel van egy hároméves lányunk, az elsődleges szempont az volt, hogy a kutya ne legyen agresszív, szeresse a gyerekeket, könnyen tanítható legyen, és jöjjön ki a cicánkkal. Így Julitól kértünk tanácsot, aki szívesen segített nekünk, és szorgalmazta az örökbe fogadást.

Lakásban vagy kertben?

11 Május 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Régi vita, hol jobb egy kutya élete: lakásban vagy kertben? A legtöbb ember nem dönthet: vagy lakása van, vagy kertes háza. Így aztán, ha kutyát akar, oda veszi maga mellé, ahol lakik. Írásom azoknak szól, akik még bizonytalanok, illetve akik dönthetnek: beengedik-e a házba a kertből a kutyát.

Honnan legyen kutyám?

30 már 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Hol találhatsz magadnak kutyát?

  • Szembejön veled az utcán.
  • Menhelyen vár rád.
  • Ideiglenes befogadónál él.
  • Tenyésztőnél, az anyja mellett cseperedik.

Hogyan válassz kutyát?

30 már 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Élet-társ

Hogyan válasszak kutyát? A kérdés éppen annyira általánosítható, mintha azt kérdeznéd, hogyan válasszak házastársat.