siker

Panna levizsgázott sárga kendőre

14 nov 2013 Még nincs hozzászólás

by Juli

A Szópóráz kutyasuliban nincs előre meghirdetett vizsgaidőpont, amikor ideges gazdák és feszült kutyák toporognak a sorukra várva. Nálunk a vizsga is élvezetes: elmentünk, sétáltunk egy nagyot. Nézd meg a videót!

Már én is feladtam

31 aug 2012 7 hozzászólás

by Juli

Ani gyakori problémával keresett meg: a kutya felugrál, mit lehet tenni? Amikor megérkeztem, azért megdöbbentem: egy hatalmas fiatal németjuhász ugrált egy picike asszonyra, aki enélkül is alig állt a lábán. Nem volt Rexiben agresszió, csak hatalmas életerő, lelkesedés, szeretet. Mindent elsöprő. Ani csak a kerítésbe kapaszkodva tudott talpon maradni.

Az én kis „munkakutyám”

18 aug 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Csóka Károlyné Márti néni a fiam zongoratanára volt. Alig merem közzétenni, amit rólam írt...

Öcsi családtaggá vált

18 aug 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Öcsi Julit 2009 óta ismerjük üzleti vonalról, és amikor kutyát szerettünk volna a családunkba, kézenfekvő volt őt megkérdeznünk, hiszen ismertük a kutyák iránti elragadottságát.

A párommal sokat beszélgettünk róla, milyen kutyát szeretnénk; először kölyökkutyát akartunk tenyésztőtől, de miután utána olvastunk, megijedtünk az esetlegesen felmerülő betegségektől a túltenyésztés miatt. Aztán szóba került az örökbe fogadás, de féltünk a kutya természete miatt, hiszen nem tudhattuk, mennyire sérül egy kutya attól, hogy előzőleg honnan jött és hogyan bántak vele. Mivel van egy hároméves lányunk, az elsődleges szempont az volt, hogy a kutya ne legyen agresszív, szeresse a gyerekeket, könnyen tanítható legyen, és jöjjön ki a cicánkkal. Így Julitól kértünk tanácsot, aki szívesen segített nekünk, és szorgalmazta az örökbe fogadást.

Az első, élvezetes pórázon sétánk

18 aug 2011 2 hozzászólás

by Juli

Drazsé Drazsé egy 2 éves, tanyasi, jelenleg is terelő munkát végző ősöktől származó gyönyörűszép krémszínű pumi. A szocializációját elrontottuk, nem vittük elég gyakran kutya és ember társaságba, ezért rendkívül bizalmatlan. Támad emberre és állatra is. No nem „torokra” megy, de egy nadrágszár cibálás és cipősarok harapás már előfordult.

Jedi erő

6 jún 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

cane corso Ülök az asztalnál, kavargatom a teámat, és már nagyon unom, hogy folyton rá kell szólni Koalára, hogy ne egyen bele a macskák kajájába. Nagy ötletem támad: ha még egyszer odamegy, hozzávágom a kiskanalat!

Tudományos háttér

20 Május 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Konrad Lorenz Amióta kisiskolás koromban elolvastam Konrad Lorenztől A Salamon király gyűrűjét, azóta tudom, hogy etológus akarok lenni. Aprólékos feljegyzéseket készítettem az erkélyünkön megtelepedett darazsak, a gyerekként kapott zebrapintyek, a később beszerzett különféle egerek életéről, viselkedéséről.

Salamon király gyűrűje A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen már tudományos alapossággal foglalkoztam etológiával: anyajuhok és bárányaik kapcsolatát figyeltem, a témában íródott cikknek társszerzője voltam. Egyetemi társammal közösen TDK országos nívódíjat kaptunk kosok agressziójának vizsgálatáért.

Bár munkát végül más területen találtam, szenvedélyem az állatok iránt nem csökkent. Saját kutyáimmal sokféle szakértőtől volt szerencsém tanulni a vadászkutya-képzéstől kezdve az agilityn át az őrző-védőig.

3 hónap helyett két alkalom

18 már 2011 9 hozzászólás

by Juli

cane corso Lara gazdája azzal keresett meg, hogy Lara felugrál a gyerekekre. Kicsit szorongva mentem hozzájuk először, mert még sosem dolgoztam cane corsóval . Telefonbeszélgetésünk alapján úgy saccoltam, 3 hónap alatt élhetővé tudjuk tenni a család és Lara kapcsolatát.