Mi így szoktuk

Mit hozzál magaddal?

kakiszedés Amit sosem hagyok ott: a kutyakaki. Amit sosem hagyok otthon: a zacskó. Hozz magaddal többet is, az izgalom a kutyákat is magával ragadja

 

A kutyánkat játékkal és jutalomfalattal buzdítjuk lelkes munkára.

virslikocka Hozz magaddal 3-5 szál nyers virslit felkockázva (hosszában vágd 4 felé, és szeleteld fel). A virslikockákat tedd egy kis fedeles műanyag dobozba - ne zacskóba, mert a zacskó zörög, és könnyen kieszik belőle a kutyák a virslit, amíg nem figyelsz rá.
jutalomfalat-tartó Munka közben nem a dobozt használjuk, hanem vagy zsebre tesszük a virslit, vagy jutalomfalat-tartóba (itt választhatsz: jutalomfalat-tartó képek).

A kutyák nemcsak enni szeretnek, hanem játszani is. A közös játék nagy öröm, építi a kapcsolatotokat, és feloldja a figyelem feszültségét. Vegyél a kutyádnak gumilabdát (bármilyen formájú lehet). Ajánlom a zsinóros labdát, megtanítom majd, hogyan használd. Nem ajánlom a teniszlabdát, mert a szőrei közé homok szorul, ami lecsiszolja a kutya fogát, mint a smirgli.
huzakodós játék Vehetsz vagy akár készíthetsz is huzakodós játékot maradék textilből vagy lukas zokniból hármas vagy négyes fonással.

A kutyákra nem mindig tudunk figyelni, és őket is fárasztja a figyelés, ezért amikor nem dolgozunk, pórázon tartjuk őket, hogy ne zavarják a többiek munkáját. A hám nagyon hasznos az autóban utazáskor, de pórázon vezetéshez nyakörvet használj (majd elmondom, miért).

Munka előtt

A nehezen motiválható kutyáknak munka előtt ne adj enni már este sem! Ne félj, nem hal éhen, viszont buzgón és lelkesen fog figyelni. Őseit is az éhség sarkallta vadászatra

Közvetlenül a foglalkozás előtt gondoskodj róla, hogy nyugodtan pisilhessen, kakilhasson. Mindig szedd össze a kakit, a fűből is! Ugye te sem szeretsz belelépni? A kutyasuliban ki tudod majd dobni a zacskót. Kérlek, köss rá egy csomót, így nem bűzölög annyira.

Megérkezünk

Lesz majd lehetőségük a kutyáknak egymással is játszani, addig azonban kérlek, pórázon vezesd, amíg el nem kezdjük a közös munkát!

Várlak szeretettel!