Honnan legyen kutyám?

30 már 2011 Még nincs hozzászólás

by Juli

Hol találhatsz magadnak kutyát?

  • Szembejön veled az utcán. Ez a legkockázatosabb, hiszen nem tudsz róla semmit. (Nekem két kutyám lett így, csodálatosak.)
  • Menhelyen vár rád. (Megmenteni egy kutyát szép cselekedet. Kiválasztani a tömegből a neked valót, nehéz.)
  • Ideiglenes befogadónál él. (Megmenteni egy kutyát szép cselekedet. Az ideiglenes befogadó már elvégzett egy csomó alapvető dolgot: megfürdette, féregtelenítette, sok esetben ivartalaníttatta a kutyát, és chipet tett bele. A nála töltött idő alatt megismerte, tudja róla, hogy jön ki gyerekekkel, macskákkal, idegenekkel, hogy bírja a hosszú sétákat, illetve a tétlenséget.)
  • Tenyésztőnél, az anyja mellett cseperedik. (A lelkiismeretes tenyésztő gondosan kiválasztja a tenyészpárt, ügyel arra, hogy ne legyenek közeli rokonok, kiszűri az örökletes betegségeket, figyel a temperamentumra, a fajtajellegre. A tenyésztő megkezdi a kiskutya oltási programját, beadja a féreghajtót, chipezteti a kölyköket. A lelkiismeretes tenyésztő jól ismeri a fajtát és azon belül az aktuális párosítást, csak olyannak ajánl kölyköt, akinek való. A lelkiismeretes tenyésztő nem ad olcsón kiskutyát. A lelkiismeretes tenyésztő figyelemmel kíséri a nála születettek sorsát.)

Akár tenyésztőtől, akár menhelyről, akár ideiglenes befogadótól viszel haza kutyát, figyelj arra, hogy

  • Mennyit tud a jelenlegi tulajdonos a kutyáról?
  • Ajánlgatja neked, vagy kérdezget? Ebből kiderül, hogy meg akar szabadulni a kutyától, vagy az ideális gazdát keresi számára.
  • Milyen feltételeket szab a későbbiekre? Én csak olyantól hoznék el kutyát, aki kiköti, hogy visszaveheti, ha úgy látja, nem bánsz vele jól.

Hozzászólások

Te mit gondolsz?

A mező tartalma nem nyilvános.
CAPTCHA
Ha valós látogató vagy, és nem robot, akkor kérlek, töltsd ki!
13 + 7 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Pl.: 1+3 esetén 4-et.